Home LCR

Fotobalk.jpg

 

Wie op reis gaat naar de (sub)tropen wil zo goed mogelijk beschermd zijn tegen ziekten die daar heersen. Voor een goed advies kunt u terecht bij uw huisarts of vaccinatiebureau in uw regio. De adviezen die zij geven zijn gebaseerd op de landelijke richtlijnen van het LCR.

Bij ieder advies worden de reisbestemming, de duur en omstandigheden van de reis en de individuele gezondheid van de reiziger betrokken. Vaccinaties en antimalariamiddelen geven niet altijd volledige bescherming en hebben soms bijwerkingen. Daarom moeten per reis en per persoon de voor- en nadelen van de verschillende maatregelen tegen elkaar afgewogen worden.

Omstandigheden in de wereld veranderen snel. Malaria is daar een goed voorbeeld van. Het risico op malaria kan veranderen door toenemende resistentie van de malariaparasiet en door de uitvoering van muggenbestrijdingsprogramma’s. Daarnaast kunnen de contra-indicaties voor bepaalde antimalariamiddelen wijzigen. Dat kan invloed hebben op het advies aan de reiziger.

Voor een meer toegespitst advies over uw specifieke situatie kunt u het beste contact opnemen met een deskundig vaccinatiecentrum. Daar is men op de hoogte van het laatste nieuws en de laatste LCR-richtlijnen en kan men uw situatie nog beter beoordelen. Kijk voor een vaccinatiecentrum bij u in de buurt onder adressen. Hier kan u ook vinden aan welke kwaliteitscriteria een vaccinatiecentrum voldoet, wie van de adviseurs aan de opleidingseisen  voldoet en of het een gele koortscentrum is.